Fietsverzekering



Speciaal voor wielrenners en moutainbikers heeft de KNWU in 2009 een fietsverzekering ontwikkeld in samenwerking met de Europeesche Verzekeringen.

Een uitstekende allrisk verzekering met diefstaldekking inclusief dekking bij cyclo's en toertochten.

Geen eigen risico en een prima schaderegeling bij diefstal en total-loss.
  • De premie is uiterst aantrekkelijk en je krijgt extra kortingen bij lidmaatschap KNWU, bij DPC(Diefstal Preventie Chip) en bij het verzekeren van meer fietsen.
  • Voor iedereen, ook niet KNWU-leden.

Wat is verzekerd?
Schade aan- en verlies van de fiets. Diefstal als de fiets in een afgesloten ruimte staat. Ook is het mogelijk de fietshelm en schoenen apart mee te verzekeren. Als de schade boven de € 50,= dan wordt alles vergoed.

Wat is er niet verzekerd?
Normale slijtage en constructiefouten. Schade tijdens wielerwedstrijden en snelheidsritten is niet verzekerd. Schade tijdens toertochten, cyclo's en clinics wel. Als de fiets buiten staat is diefstal iet verzekerd. maar beroving wel. Schade beneden de € 50,= blijft voor eigen rekening.

Wie kunnen een fiets verzekeren?
Iedereen. Je hoeft niet per se lid te zijn van de KNWU. Als je lid bent van de KNWU ontvang je 10% korting. Ben je dat niet, dan kun je dat gratis worden door nu een fietsverzekering af te sluiten. (dit lidmaatschap is enkel administratief en geeft alleen recht op korting op de fietsverzekering, geen overige diensten van de KNWU).

Hoe lang verzekerd?
Je kunt kiezen voor een doorlopend of 3-jarig contract.

Schadevergoeding
- Bij schade worden de reparatiekosten betaald als deze boven de € 50,= zijn.
- Bij diefstal en total-loss wordt de eerste 3 jaar het verzekerd bedrag betaald. Na die 3 jaar is de uitkering het verzekerd bedrag minus 1% afschrijving per maand.
- Eigen risico: er is geen eigen risico maar een franchise. Dit betekend dat schade lager dan € 50,= voor eigen rekening blijft. Als de schade € 50,= of meer is, wordt deze volledig vergoed.

Wat kost het?
De premie wordt bepaald door de regio waar je woont en de waarde van je fiets. Bereken hier de premie voor een doorlopend 1-jarig contract en hier voor een 3-jarig contract. Als je lid bent van de KNWU ontvang je 10% korting. Ben je dat niet, dan kun je dat gratie wordt door nu een fietsverzekering af te sluiten. (dit lidmaatschap is enkel administratief en geeft alleen recht op korting op de fietsverzekering, geen overige diensten van de KNWU). Als je een DPC (Diefstal Preventie Chip op je fiets hebt, krijg je nog eens 15% korting. Wil je meer fietsen verzekeren? Dan krijg je nog meer korting: 5% als je 2 fietsen verzekert, 10% bij 3 fietsen en 15% bij 4 of meer fietsen. Je zult het zien de KNWU-fietsverzekering is echt voordelig.

Premie berekenen en afsluiten
Je kunt heel eenvoudig on-line je premie berekenen en je fietsverzekering direct afsluiten. Klik hier voor de premie voor een doorlopend contract en hier voor een 3-jarig contract.

Belangrijkste zeken op een rijtje
-Diefstal uit afgesloten ruimtes is verzekerd.
-Beroving binnen handbereik is verzekerd.
-Ook dekking tijdens cyclo's en toertochten.
-Geen eigen risico. Alles boven de € 50,= wordt vergoed.
-Ben je lid of wordt gratis lid van de KNWU en bespaar 10% op je premie. 
-Hoe meer fietsen je verzekert, hoe meer korting je krijgt.
-Met een DPC is het diefstalrisico kleiner en krijg je ook nog een korting.
-Geen toeslag voor de grote steden
-Fietshelm en schoenen mee te verzekeren.
-Uitstekende schadevergoeding bij diefstal of total-loos.
-Snel, eenvoudig en direct online te regelen.

Schade melden?
Voor het melden van schade kunt u het schade aangifteformulier downloaden. Hier vind u de bijbehorende informatie.